Γάτσιος Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2011.                                                
 Έλαβε το Πτυχίο του στα Οικονομικά το 1981 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το Mάστερς και το Διδακτορικό του το 1984 και 1988 αντίστοιχα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου σπούδασε με υποτροφία. Μετά τη λήψη του Διδακτορικού του, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge καθώς επίσης διετέλεσε Fellow και Διευθυντής Σπουδών στα Οικονομικά στο Fitzwilliam College του Πανεπιστημίου τού Cambridge από το 1987 έως το 1992.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Οικονομική Θεωρία και, ειδικότερα, στη Θεωρία και Πολιτική του Διεθνούς Εμπορίου και τη Θεωρία Παιγνίων. Έχει δημοσιεύσει εκτεταμένα σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ είναι ο ίδιος κριτής στα πλέον γνωστά επιστημονικά περιοδικά στα Οικονομικά. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Εκδότης του επιστημονικού περιοδικού European Journal of Political Economy από το 1994-1999. Έχει συνεισφέρει με κεφάλαια σε βιβλία και συλλογικούς τόμους, ενώ έχει συμμετάσχει και διοργανώσει επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ή έχει διατελέσει μέλος πολλών διεθνών εκπαιδευτικών και επιστημονικών οργανισμών, όπως Ερευνητικός Εταίρος (Research Fellow) στο European Trade Study Group και  στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος PHARE, Σύμβουλος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNIDO) και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικής και Ναυτιλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ενότητα: 
Στρογγυλό Τραπέζι: «Οι πρυτάνεις για την Ελλάδα»