Γαρύφαλλος Αλέξανδρος

Γαρύφαλλος Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1981 με Άριστα και ορκίσθηκε διδάκτορας το 1985. Υπηρέτησε ως επιμελητής στο Ε.Σ.Υ. επί δύο περίπου χρόνια. Το 1990 εκλέχθηκε λέκτορας και το 2008 καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Το 1994 μετεκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στον τομέα της Ανοσολογίας – Ρευματολογίας, που αποτελεί και το κύριο πεδίο του κλινικού και ερευνητικού του ενδιαφέροντος.
Από το Σεπτέμβριο του 2012 διευθύνει την Δ΄ Παθολογική Κλινική του Α.Π.Θ., στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και είναι υπεύθυνος του Ρευματολογικού Τμήματος της ίδιας Κλινικής.
Τον Ιούνιο του 2011 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Πρόεδρος και τον Ιούνιο του 2013 Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
Από 15ετίας και πλέον ασχολείται ερασιτεχνικά, ως συλλέκτης, με την παλαιοχαρτογραφία, με επίκεντρο ενδιαφέροντος τα Βαλκάνια και τη Θράκη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις με θέμα την Ιστορία μέσα από τους παλιούς χάρτες. Το 2013 ήταν ένα από τους βασικούς υπεύθυνους για τη διοργάνωση της επετειακής έκθεσης του Α.Π.Θ. αφιερωμένης στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη των συλλεκτών: ιστορίες της πόλης», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ενότητα: 
3η ενότητα: Ποια Κοινωνία;